Bestel vandaag en ontvang jouw bestelling komende Vrijdag

De 89 lekkerste bier websites van de Benelux

Wij houden van bier! Bij ons ben je tenslotte aan het juiste adres voor een bier cadeau zoals een gepersonaliseerd bierpakket. Als bierfanaten hebben we dan ook de ultieme lijst samengesteld met de 89 allerbeste bier websites van de Benelux. Deze websites staan garant voor uren leesplezier, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je jouw o zo belangrijke bierkennis vergroot! Heerlijke recepten, biertips, en de meest vreemde biertjes vind je in ons ultiem bier overzicht!

Blogs Zelf bier brouwen Recepten Informatie Nieuws Brouwerijen Workshops Evenementen Magazines Toerisme

Blogs

Op het internet vind je natuurlijk veel blogs, hieronder tref je de door ons al beste gewaardeerde bierblogs.

Bier Blog

Bier Blog

Deze bierblog is zeer handig wanneer je op zoek bent naar zowel informatie als nieuwtjes. Bovendien is het ook nog een leuke pagina om doorheen te scrollen, omdat de schrijver zijn eigen mening geeft over het bier. Je kunt ook een reactie geven op de geschreven artikelen en je vindt er een overzichtelijke kolom die de recente berichten weergeeft.

Bier Blogger

Bier Blogger

Bierblogger is een pagina onderhouden door Fiona de Lange. Zij gelooft dat iedereen van dit gezonde product altijd wel één bier lekker vindt. Zij schrijft een blog met daarin haar mening, de nieuwste trends en de laatste nieuwtjes erin verwerkt.

Haarlems Bier

Haarlems Bier

Haarlems bier is een blog die volledig gebaseerd is op bier en de historie hiervan. Je kunt op deze pagina bijna eindeloos scrollen om aan je informatie over bier te komen.

Hier Stroomt Het Bier

Hier Stroomt Het Bier

Hier stroomt het bier is een website met vele teksten die met passie voor bier geschreven zijn. Daarnaast vindt je er nog een bieragenda en kun je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes door middel van een nieuwsbrief.

Zelf bier brouwen

Lekker een biertje uit een koud flesje, maar wat nou als het je eigen gebrouwen biertje was? Bier brouwen kun je redelijk gemakkelijk zelf. Alles wat je wilt weten over bier brouwen tref je op onderstaande handige websites!

Beam.to

Beam.to

Op Beam Bierrecepten kun je terecht voor enkele lekkere bierrecepten. Het gaat in dit geval over het zelf brouwen van bier. Dit is natuurlijk een ingewikkeld proces waar veel precisie bij komt kijken. Het is dus belangrijk dat er goede recepten voor het maken van een bepaald biersoort zijn. Daar zorgt deze website voor met enkele bierrecepten die tot in de kleinste details voor u op een rij gezet zijn.

Hobby Brouwen

Hobby Brouwen

Hobbybrouwen is een website die voor alle liefhebbers en hobbyisten van bier bedoeld is. Wanneer je je in bier wil verdiepen kun je op deze site terecht voor alle informatie, cursussen, recepten, clubs, polls, artikelen, tips, brouwtermen en zelfs bier plaatjes. Wil je dus zelf leren brouwen en heb je daarbij de nodige informatie nodig over hoe je dit doet, bij welke leverancier je terecht kunt voor de spullen hiervoor en welk bier je kunt maken kun je terecht op Hobbybrouwen.nl.

Mijn Bier

Mijn Bier

Mijn Bier is een Belgische website die oorspronkelijk bedoeld is voor hobbybrouwers die kunnen meedoen aan een competitie. Momenteel staat er echter veel informatie op voor de beginnende brouwer om mee op te starten. Je kunt er bijvoorbeeld vinden welk materiaal je nodig hebt en er staat in 11 stappen uitgelegd hoe je bier brouwt. Je kunt deze stappen zelfs volgen aan de hand van een video.

Martijn Dekker

Martijn Dekker

Martijn Dekker is een informatieve website die je helpt bij het stap voor stap ontwikkelen van bier. Je vindt er een stappenplan dat helpt bij het bier brouwen voor beginners.

Bierbrouwland

Bierbrouwland

Bier brouwland is een zeer uitgebreide website met complete uitleg over bier brouwen van begin tot einde. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit het niveau waar jij je op bevindt, tips, recepten, uitleg over bier en het ontstaan ervan en je kunt je zelfs inschrijven voor een cursus bier brouwen.

Recepten

Mmmmmm...... lekker koken met bier! Bier is niet alleen lekker om te drinken, maar ook heel geschikt om mee te koken. Maar de echte bierkenner wist dat natuurlijk al. We hebben dan ook voor jou de beste recepten websites in ons overzicht verwerkt.

Allrecipes

Allrecipes

Allrecipes is een grote organisatie met een zeer uitgebreide website over alle denkbare recepten. Daarbij vindt je ook nog video’s en artikelen die je op weg helpen bij het maken van een heerlijk gerecht. Er zijn op deze website 58 recepten die gewijd aan het koken met bier. Van bierbeslag tot een Iers stoofpotje met bier, je kunt het zo gek niet bedenken. Waar je ook zin in hebt, je vindt vast en zeker een gerecht bij Allrecipes.

Biercuisine

Biercuisine

Biercuisine, de naam zegt het al, is een website waar je veel te weten kunt komen over het koken met bier en bier als begeleidende drank. Je vindt er bijvoorbeeld recepten, nieuws, het biertapas-archief, publicaties over bier en informatie over het koken met bier. Wanneer je een recept wilt voor het maken van een gerecht met bier, hoef je maar te kiezen uit een voor- hoofd en nagerecht. Je hebt ruime keuze bij alle drie de gangen. Kortom, wanneer je op zoek bent naar een heerlijke maaltijd waar bier in verwerkt is ben je bij Biercuisine aan het juiste adres.

Recepten Vandaag

Recepten Vandaag

Recepten vandaag is een populaire en grote website waarop iedere dag nieuwe recepten te vinden zijn. Speciaal voor de liefhebbers hebben zij een top 10 van bier recepten samengesteld en deze overzichtelijk op de website getoond. Deze top 10 bestaat voornamelijk uit nagerechten en hapjes waar bier in verwerkt is. De top 10 is gebaseerd op de mening van de bezoekers van de website.

Culy

Culy

Culy is een populaire en welbekende website met oneindig veel recepten. “Koken met bier” is een pagina op de website waar wordt beschreven wat bier voor invloed heeft wanneer je het in eten verwerkt. Ook leggen ze de verschillende smaken uit die het teweeg brengt en geven ze je natuurlijk een aantal recepten waarmee je het koken met bier zelf kunt uitproberen.

Koken met bier

Koken met bier

Koken met bier is een website die het net iets anders aanpakt dan de concurrent. Zij geven een voorlichting over wat alcohol in voeding doet en of het gevaarlijk is voor kinderen. Daarnaast kun je er ook een aantal leuke recepten vinden en welke bieren het beste zijn om mee te koken.

Biergerechten.com width=

Biergerechten.com

Bier gerechten is een redelijk simpele website met een duidelijk doel; informatie geven over koken met bier en de bezoeker biergerechten voorleggen die ze zelf kunnen bereiden. De recepten worden tot in de kleinste details uitgelegd waardoor je zeker weet dat je kunt smullen wanneer het klaar is.

Foody

Foody

Ook Foody is een website die veel bekeken wordt door kook- en eetliefhebbers. Je kunt er 32 recepten vinden die gemaakt zijn met bier. Behalve de recepten met uitgebreide uitleg en foto’s kun je ook zien waarmee je bier goed kunt combineren. Zo kun je jouw eigen recept ontwikkelen met enkele handige tips.

Indo Makan

Indo Makan

Ontdek de Indonesische keuken op indo-makan.nl met honderden lekkere en makkelijk te begrijpen recepten! Raadpleeg de zeer uitgebreide ingrediëntendatabase om alle informatie op te zoeken over alle ingrediënten die in onze recepten voorkomen. Leer de Indonesische keuken pas echt goed kennen bij indo-makan.nl!

Informatie

Wat is bier nu precies, of op zoek naar een overzicht van alle Nederlandse brouwerijen? Voor meer informatie over bier hebben we een handig overzicht gemaakt met de meeste waardevolle websites, bekijk ze allemaal hieronder!

Brouw Bier

Brouw Bier

Brouw-bier is een startpagina die bedoeld is voor amateur bierbrouwers en de serieuze bier liefhebbers. De eigenaar van deze website heeft de informatie op deze pagina in de loop der jaren verzameld. Veel van de informatie gaat over zelf bier brouwen, gist kweken, een brouwinstallatie maken en het zelf gemaakte bier keuren. De eigenaar van deze pagina zorgt ervoor dat deze up-to-date blijft door elke categorie goed te onderhouden. De categorieën zijn theorie, praktijk, adressen, social media, bronnen en statistieken.

Vrouwen en Bier

Vrouwen en Bier

Vrouwen en Bier is een website die onderhouden wordt door Sofie. Zij zorgt ervoor dat je kunt lezen over bierbabbels., bierbrouwers, biernieuws, bierrestaurant, bierrecepten en over haar zelf. De hoofdgedachte van deze website is tevens ook de homepagina; vrouwen brouwen. Zij organiseert bier workshops speciaal voor vrouwen en heeft zelfs een boek geschreven over de combinatie van vrouwen en bier.

Bier Netwerk

Bier Netwerk

Bier Netwerk is een Nederlandse website die zich specialiseert in het posten over wereldwijde speciaal bier. De website is bedoeld voor bierliefhebbers. Je kunt interessante onderwerpen vinden via de categorieën nieuws, recensies, evenementen, ruilforum en specials. Alle nieuwtjes in de wereld van het speciaal bier vindt je op deze overzichtelijke website.

Cambrinus

Cambrinus

Cambrinus is een website die onder andere een actueel overzicht geeft van alle Nederlandse brouwerijen, brouwerijhuurders en hun bieren. Het overzicht met per jaar de nieuwe brouwerijen in Nederland gaat terug tot zelfs 1985 tot heden. Dit inclusief het aantal brouwerijen, de brouwerijhuurders en het aantal brouwerijen per provincie. Buiten deze categorie zijn er ook nog brewpics, boeken, etiketten en informatie over het brouwproces.

Bier Flash

Bier Flash

Bierflash is een online bier- en brouwerij nieuwspagina. Het betreft een website welke informatie en nieuws plaatst over bier in en van België. De echte bierliefhebbers kunnen veel informatie op deze website lezen. De eigenaar van Bierflash is ook veelvuldig te volgen op verschillende social media, zoals Facebook, Twitter en Instagram.

Bierhalle

Bierhalle

De Bierhalle beschikt naast gewone dranken en bieren ook over meer speciale, zwaardere en eigenzinnigere biersoorten. De meeste van deze biersoorten zijn door eenieder gekend, hoewel sommige onder hen toch minder courant tot zelfs uniek zijn. Er staan een groot aantal pareltjes tussen die zeker een expeditie reis waard zijn. Alle bieren kan u kopen per bak, maar ook per fles. Zo kan je alle soorten eens uitproberen.

Wiki How

Wiki How

Thuis je eigen bier brouwen is makkelijk, goedkoop, leuk en je zult hoogstwaarschijnlijk iets veel beters brouwen dan dat waterige spul uit een blikje. Je zult ook als een soort Bacchus voor je drinkvrienden worden! We zullen eerst de basisstappen uitleggen en daarna laten we je zien hoe je meer vaardigheden op kunt doen en op die manier meer variëteit kan brengen in het bier dat je brouwt.

Studio Piranha

Studio Piranha

Studio Piranha is een high end design bureau geïnspireerd door zuidelijke gastvrijheid. Zij onderscheiden zich door hun passie, nieuwsgierigheid en creativiteit. Ze zijn snel, gedetailleerd en vernieuwend. Dit alles zorgt ervoor dat ze krachtige en communicerende uitingen maken. Ook houden ze van bier. Daarover hebben ze een pagina op hun website gewijd, die gaat over het zelf brouwen van bier als een soort blog.

Bierstijlen

Bierstijlen

De Campagne Nederlandse Bierstijlen is een samenwerkingsverband van diverse liefhebbers, bedrijven en organisaties. De Campagne Nederlandse Bierstijlen stelt zich de promotie van Nederlandse historische bierstijlen en biergeschiedenis ten doel.

Bier Baard

Bier Baard

Bierbaard is een zeer veelzijdige website. Het beschikt onder andere over veel informatie en nieuws over de vereniging de Bierbaard, maar daarnaast staat er veel informatie op voor de liefhebber van bier. Vooral de provincie Utrecht en dan met name de stad Utrecht komt vaak aan bod, omdat de Bierbaard daar gevestigd is. Op hun website vindt je categorieën als bierfestival, biernieuws, bierplekjes, bierproeverij, brouwerij, recepten en restaurants.

Nuchter over Bier

Nuchter over Bier

Bier is een prachtig natuurlijk product met een ruime aanbod in smaken en soorten, variërend van alcoholvrij bier tot speciaal bier. Daarbij is de Nederlandse biersector een veerkrachtige sector die goed is voor de economie. Om deze veelzijdigheid te kunnen garanderen en haar veerkracht te behouden, willen de brouwers in Nederland hun verantwoordelijkheid nemen. Dit doen ze op het gebied van duurzaamheid en milieu, bier en economie en verantwoorde bierconsumptie. Daarbij past een website die uitgebreide informatie verstrekt over het product bier, matige en verantwoorde bierconsumptie, bier en gezondheid en nuchter opvoeden. Het hoofdstuk nuchter opvoeden biedt tevens een handreiking aan ouders met opgroeiende kinderen die alcohol willen/gaan drinken.

De Bier App

De Bier App

De BierApp BV wordt geleid door Bernard van Gastel en Luc Vandewall. Beide hebben een passie voor ICT en speciaalbier. Wij vinden dat alle mensen het verdienen om hun eigen biersmaak te ontdekken. Dus ben jij net als zij een liefhebber van speciaalbier? Wil je uitgebreide informatie over speciaalbier? Ben je op zoek naar nieuwe bieren die passen bij jouw persoonlijke smaak? Of ben je op zoek naar café’s in de buurt met een hart voor speciaalbier? Download dan nu de BierApp!

Talking Alcohol

Talking Alcohol

Met deze website beoogt SABMiller beknopte, objectieve, accurate en evenwichtige informatie te verschaffen over zijn producten en over alcoholconsumptie in het algemeen. Bij het nastreven van dit doel hebben ze bij de verschillende onderwerpen die aan bod komen getracht de best beschikbare, meest betrouwbare en op feiten gebaseerde informatie bijeen te brengen. Hun inspanningen zijn nu en in de toekomst gericht op het voortdurend groeiende aanbod van onderzoeken, analyses, commentaren en opinies uit vrij toegankelijke bronnen. Het doel is om zoveel mogelijk informatie te beoordelen, maar selectief te werk te gaan bij het publiceren ervan. Uiteindelijk willen ze korte, begrijpelijke overzichten geven over de relevante onderwerpen.

Alliantie van Biertapperijen

Alliantie van Biertapperijen

Graag verwijst Alliantie van Bier Tapperijen naar elkaar omdat ze allemaal hetzelfde kloppende bierhart hebben. Ze hopen dezelfde bierliefde en -cultuur bij U over te brengen. Toch blijft hun motto: Een bezoek aan hun Site en de daaraan gelinkte Site’s is informatief, maar dat is slechts het begin; een bezoek aan hun tapperijen is een genot van de hoogste prioriteit. Pas dan ontdekt U dat bier niets minder is dan cultuur en absoluut genot.

Cervisia

Cervisia

Midlife crisis? Nostalgie? Man met een missie? Wie zal het zeggen… Cervisia is terug en heeft opnieuw de ambitie om de liefde voor het bier aan te wakkeren in deze versuikerde, en toch verzuurde wereld. Cervisia is een site over de Belgische bierwereld die het onderwerp in de breedte benadert. Het is hier niet de bedoeling om bieren te bespreken, wel om een startpagina te bieden van waaruit liefhebbers kunnen vertrekken om elsers meer gedetailleerde informatie te zoeken.

Home HKU

Home HKU

Op deze site vind je links naar verschillende bier brouwerijen (in Nederland, Duitsland en Belgie), een database met opmerkingen over de bieren die ik gedronken heb, een aantal recepten van bieren die ik heb gebrouwen, en wat verwijzingen naar sites met informatie over de verschillende bieringredienten als hop, mout, gist en water.

Nieuws

Geen standaard saai nieuws, maar nieuws over bier! Wie wil nu niet weten wat er hip is, welk merk de radler oorlog gaat winnen of gewoon up to date wil blijven over de nieuwste biertjes? De beste bier nieuws sites vind je natuurlijk hieronder.

News Monkey

News Monkey

Newsmonkey is een nieuwswebsite met journalistiek en entertainment. Ze brengen breaking nieuws, achtergrondverhalen, scoops, populaire lijstjes en boeiende video’s die veel mensen bereiken. In dit geval gaat het om een artikel dat 15 geniale manieren om een bierflesje te openen toont. Door middel van een korte tekst met daarbij een duidelijke afbeelding wordt snel duidelijk hoe je dit kunt doen.

Bierista

Bierista

Bierista heeft als slogan; een wereld vol speciaal bier. Dit geeft meteen duidelijk aan welke biertjes zij maken en waar ze in geïnteresseerd zijn. Bierista is een onafhankelijke website met de meest uiteenlopende informatie en achtergronden over speciaal bier. Zij bieden jou onder andere een actueel overzicht, een bieragenda, bier & spijs, bierista tv, een shop met enkele boeken over bier en specials.

Food Brigade

Food Brigade

Food Brigade is een initiatief van Sligro. Het is een overzichtelijk opgezette website met ontzettend veel nieuws over alle soorten eten en drinken. De website is voornamelijk bedoeld voor chefs en horecaondernemers. Zij kunnen hier inspiratie opdoen en hun kennisplatform uitbreiden. Food Brigade brengt je artikelen over mensen, keuken en zaak. Daarnaast kun je hen ook volgen op Facebook, Twitter en LinkedIn.

Bier Sites

Bier Sites

Biersites is een website met lokaal nieuws over bier. Allereerst zie je een nieuwsoverzicht met het laatste nieuws en daaronder vindt je alle artikelen onder elkaar. Ook beschikken zij over een bierboeken pagina met daarop bierliteratuur van België, Nederland en Noord-Brabant. Als laatste vindt je er nog een nieuwspagina over Belgisch bier.

Brouwerijen

Natuurlijk zijn er een groot aantal brouwerijen te vinden omtrent bier. Er zijn zoveel brouwerijen dat we de meest speciale brouwerijen netjes hebben verzameld, je treft ze hieronder allemaal!

Twortwat

Twortwat

Twortwat is een bierbrouwers vereniging die de bierreceptendatabase op hun website weergeeft. Je kunt per bierstijl de bierrecepten bekijken of zelfs zoeken op ingrediënt, naam, biertype of trefwoord. Er zijn zo’n 250 bierrecepten op deze website te vinden. Daarnaast vindt je er ook nog een groot aantal artikelen over bijvoorbeeld biertypen, brouwtechnieken, flesjes, koken met bier en verhalen. De vereniging organiseert een aantal keer per jaar brouwdagen waarop leden welkom zijn.

Brouwerij de Watertoren

Brouwerij de Watertoren

Brouwerij de Watertoren is een vereniging die deze website opgezet heeft. Het is vooral de bedoeling om de website bezoekers te informeren over het ontstaan van bierrecepten en hoe je deze zelf kunt ontwikkelen. Er is een overzicht per biersoort waarbij je kunt lezen over de smaken, welke varianten er mogelijk zijn en natuurlijk vindt je er het recept zelf.

Biergilde Gambrinus

Biergilde Gambrinus

Biergilde Gambrinus is een vereniging die deze website heeft opgezet om leden en andere bezoekers te laten zien hoe zij te werk gaan. Er staan bijvoorbeeld bierrecepten op, maar ook informatie over de vereniging en hun kampioenen. Alle evenementen die zij organiseren staan erop vermeld met foto’s en uitgebreid verslag.

Biermakersgilde Rivierenland

Biermakersgilde Rivierenland

Wijn- en biermakersgilde Rivierenland is een vereniging uit Brabant die hun leden en bezoekers van de website informeren over hun vereniging, wijn, bier, likeur en diversen. Je kunt er bijvoorbeeld zoeken naar bierrecepten en recepten met bier. Ook is er een overzicht van de competitie waar de vereniging aan meedoet en wat er nog allemaal op de planning staat voor het komende jaar. In het archief vindt je de oudere berichten die gepost zijn.

DWBG

DWBG

Dwbg, het staat voor Delfts Wijn & Bier Gilde. Deze organisatie heeft een informatieve website over onder andere het bestuur, de technische commissie, nieuws en activiteiten, cursus wijn maken en recepten. Je kunt er dus als lid terecht om informatie te vergaren over jouw vereniging of als bezoeker om een cursus te bezoeken of om een recept te vinden van een biersoort die je altijd al een wilde maken.

QuattuorB

QuattuorB

Biltse Bier Brouwerij QuattuorB is de vereniging achter deze website. Op deze website staan alle brouwrecepten van de bieren die zij in de afgelopen jaren hebben gemaakt. Allel recepten zijn ‘open source’ en mogen dus vrij gebruikt en aangepast worden. Er staan zo’n 80 recepten op deze website die elk lid maar ook de algemene bierbrouwer gebruiken mag. Ook staan alle statistieken en technieken erbij en er wordt vermeld in welke wedstrijdklasse deze recepten gemaakt zijn geworden.

De Roerstok

De Roerstok

De roerstok is een amateur bierbrouwersvereniging uit Tilburg. Zij hebben deze website opgezet om informatie over recepten en hun vereniging te kunnen delen met leden en andere bezoekers. Ook kun je je er inschrijven voor een brouwcursus. Je vindt er een overzicht met 43 bierrecepten op alfabetische volgorde. Deze kun je als hobbyist of liefhebber bekijken en zelf uitproberen.

Huizer Bierbrouwers Gilde

Huizer Bierbrouwers Gilde

Huizer Bierbrouwers Gilde is een vereniging die deze website onderhoudt voornamelijk voor hun eigen leden. Toch kunnen ook algemene bezoekers van de website hier terecht voor tips over het brouwen. Er is veel informatie te vinden over de vereniging zelf en je kunt je ook inschrijven voor een cursus bierbrouwen. Verder is het een aanrader voor diegene die op zoek zijn naar bierrecepten.

Heidebrouwerij

Heidebrouwerij

In eerste instantie is de Heidebrouwerij er voor het brouwen en promoten van eigen gebrouwen bier. Voor speciale activiteiten en/of gelegenheden maakt de Heidebrouwerij speciale bieren. Daarnaast kun je ervoor kiezen om te genieten van een biertje in het proeflokaal, op het terras of tijdens een verjaardagsfeest of bedrijfsfeest.

Brouwerij Amai

Brouwerij Amai

Brouwerij Amai is een bierbrouwerij die zowel een nieuwsoverzicht over de aankomende activiteiten op hun website toont, maar zij vertellen je ook over hun brouwerij en het bier dat zij brouwen. Je kunt hun bier ook kopen bij een van de verkooppunten die ze op hun website vermelden. Ook is het mogelijk om een workshop te volgen bij deze brouwerij.

Twents Bierbrouwersgilde

Twents Bierbrouwersgilde

Twents Bierbrouwersgilde is een actief en gezellig gilde dat draait om het zelf brouwen en genieten van bier. Op hun website vindt je een uitgebreide uitleg over het gilde zelf, maar ook over het zelf brouwen van bier.

Biergilde Groningen

Biergilde Groningen

Het Groningsch Bier- en Wijngilde is een vereniging die zich bezighoud met het bevorderen van het contact tussen bier- en wijnmakers en het op ambachtelijke wijze brouwen. Tijdens de Gildeavonden brengen de leden hun zelf gemaakte bieren en wijnen mee en wordt er in een gezellige en ontspannen manier geproefd en van gedachten gewisseld.

KraftBier

KraftBier

KraftBier vertegenwoordigd het oude brouwersambacht. Met de geschiedenis onder de arm wordt Tilburg veroverd. Met oude en nieuwe recepten. Vergeten bieren in een modern jasje. Er wordt hard gewerkt om een mooie brouwerij neer te zetten. Nu nog klein, binnenkort met een mooie installatie waarmee we heel Tilburg van lekkere bieren kunnen voorzien.

Erve Kots

Erve Kots

Erve Kots bestaat uit een herberg, museum, brouwerij en hotel. Je kunt er terecht voor een bruiloft, receptie, feest, kinderfeestje, dagje weg, saksische spelen en zakelijke meetings. Verscholen in het Achterhoekse coulisselandschap vindt u Openluchtmuseum en Herberg Erve Kots. Ontdek het museum waar u ziet hoe vroeger in de Achterhoek geleefd en gewerkt werd.

Deltabrouwers

Deltabrouwers

Het bierbrouwersgilde “ De Deltabrouwers” is opgericht in 1987 en bestaat uit enthousiaste amateur bierbrouwers en bierliefhebbers. Zij organiseren diverse bijeenkomsten, waarbij informatie en vanzelfsprekend ook zelf gebrouwen bier wordt uitgewisseld. Zo zijn er o.a. wedstrijden, brouwerijbezoeken, bijeenkomsten over het brouwproces, proefavonden en natuurlijk het Delta Bier Festival. Ambachtelijk bier is meer dan het alom bekende pilsje. Het drinken van zo’n speciaal bier is een belevenis: Ruiken, proeven, beoordelen, vergelijken en bovenal: genieten. Zeker als je het bier zelf gebrouwen hebt.

Koperen Kat

Koperen Kat

Delftse Stadsbrouwerij de Koperen Kat is een stadsbrouwerij die veel bieren gemaakt heeft. Je kunt ze ook bezoeken in het Bier Beleef Lokaal. Daarnaast geven ze proeverijen, rondleidingen, workshops en arrangementen. Delft kent een zeer rijke biergeschiedenis. Op het Heilige Geestkerkhof is bij opgravingen de oudst bekende brouwerij van Nederland gevonden daterend uit 1210. Deze brouwerij is nagebouwd in het archeologische themapark Archeon.

Museumbrouwerij

Museumbrouwerij

Museumbrouwerij De Roos is de enige authentieke dorpsbrouwerij van Nederland. Ga langs en waan je in een brouwerij in de 19e eeuw. In het prachtige proeflokaal schenken ze hun eigen bieren zoals de Bikse Tripel of de Rooie Fik. En als u niet genoeg kunt krijgen van de bieren van De Roos, koop er dan nog een paar in de Museumwinkel.

BierPassie

BierPassie

BierPassie.com is een initiatief van BierPassie Magazine en TrendsCo. Publishers, onderdeel van TrendsCo. BierPassie.com is een vertical communitysite. Bierliefhebbers en bierprofessionals komen er samen en delen er hun gemeenschappelijke passie, BIER en al wat daarbij hoort. Het doel is om alle informatie virtueel met onze vrienden bierliefhebbers te delen. Via deze weg hopen we aan kruisbestuiving te kunnen doen, niet alleen om kennis uit te wisselen maar ook om bestaande en nieuwe bieren te ontdekken.

Stadsbrouwerij de Dikke

Stadsbrouwerij de Dikke

De Wijkse Dikke wordt gebrouwen volgens het recept van de Utrechtse Ordonnantie uit 1495. Dat ook vandaag de dag dit bier op grote waardering mag rekenen, blijkt wel uit het behalen van een bronzen medaille in de Dutch Beerchallenge 2016 én het meest gewaardeerde bier van de provincie Utrecht tijdens het Utrechtse Bierbrouwersfestival !

De Vlaamsche Reus

De Vlaamsche Reus

De Vlaamsche Reus is een echt biercafé. Het assortiment is breed en vertegenwoordigt alle gangbare typen bieren. Een glas bier bestellen bij de Vlaamsche Reus betekent keuzes maken". Om een zo goed mogelijke keuze mogelijk te maken is veel informatie over het assortiment aanwezig.

de Verwant

de Verwant

Een historische brouwerswoning die onlosmakelijk verbonden is met de dorpsgeschiedenis van Wiekevorst. En vooral, de familie Warpy die na zes jaar hard labeur hun levensdroom in vervulling zag gaan. Kortom, de Verwant.

Omer

Omer

Om de meer dan 120-jarige brouwtraditie van 5 generaties Omer Vander Ghinste in de verf te zetten, wordt de brouwerij in 2014 terug omgedoopt naar Brouwerij Omer Vander Ghinste. Brouwerij Omer Vander Ghinste brouwt karakterbieren volgens authentieke recepten, op traditionele wijze maar met toepassing van de modernste technieken. Ze hoopt dit nog vele generaties te doen.

Brouwerij ’t Drankorgel

Brouwerij ’t Drankorgel

In Brouwerij ’t Drankorgel werd begin februari 2013 in brouwerij ‘De Graal’ te Brakel een eerste brouwsel van 3030 x33cl “Vals Paterke” gebrouwen. Op de website kun je informatie vinden over het bier, koken met bier en waar het verkrijgbaar is.

Limburgse Biervrienden

Limburgse Biervrienden

Limburgse Biervrienden en Zythos vzw ijveren we voor: Het organiseren en stimuleren van projecten die het kenbaar maken van Belgische bieren en hun smaken bevorderen. Het aanklagen van onregelmatigheden ten overstaan van de consument. Het streven naar erkenning van Belgisch bier als onderdeel van onze cultuur, brouwerijtraditie, levensstijl en gastronomie.

Wortketel

Wortketel

"D.A.B. De Wortketel" is het Drentse gilde van amateur bierbrouwers en bierproevers. Het doel van het gilde is om het zelf brouwen en proeven van bier als prettige hobby uit te dragen. Door middel van deze website willen ze u kennis laten maken met het gilde en natuurlijk met alle facetten van het zelf brouwen van bier. Ook als u niet direct geïnteresseerd bent in het zelf brouwen van bier bent u bij het gilde van harte welkom. Naast het brouwen is bij hen namelijk het proeven van bier van groot belang. Zowel commerciële als non-commerciële bieren komen ruim aan bod.

Het Bierhuis

Het Bierhuis

Het Bierhuis bestaat uit twee winkels en een groothandel. In totaal heeft Berts Bierhuis ruim 1200 bieren in het assortiment. Van een Hollandse Amstel tot een Thaise Singha. Van een Belgische triple tot een Amerikaanse India Pale Ale. Bij Berts Bierhuis kan iedereen die van zeer speciaal of iets minder speciaal bier houdt uit deze selectie kopen. Daarnaast levert Berts Bierhuis bier aan horeca en detailhandel. Ook verzorgt het Bierhuis proeverijen en de bevoorrading voor feesten. De winkels liggen in het centrum van Utrecht, de groothandel ligt makkelijk bereikbaar aan de rand van Utrecht.

Pint.nl

Pint.nl

PINT staat voor Promotie Informatie Traditioneel Bier. Opgericht in 1980 met als doel het bevorderen van de biercultuur in Nederland, zijn zij uitgegroeid tot de enige onafhankelijke vereniging van kritische liefhebbers die opkomt voor de belangen van de bierconsument in Nederland. En om nog meer mensen kennis te laten maken met bier organiseren zij tal van activiteiten als festivals, bierproefavonden, excursies en tal van andere activiteiten.

Heyloo Bier

Heyloo Bier

De stichting Brouwerij Heyloo is op 22 augustus 2011 opgericht met als doel: het ontwikkelen, brouwen en lokaal en regionaal op de markt brengen van speciaal bier met een Heilooër identiteit en herkenbaarheid, oftewel het Heyloo Bier. Het promoten van de Heilooër historie en identiteit is hier een belangrijke activiteit bij.

Nederlandse Brouwers

Nederlandse Brouwers

Nederlandse Brouwers is de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van tien in Nederland gevestigde bierbrouwerijen: Alfa Brouwerij, Bavaria N.V., Brouwerij De Leckere B.V., Budelse Brouwerij B.V., Grolsche Bierbrouwerij Nederland B.V, B.V. Gulpener Bierbrouwerij, Heineken Nederland B.V., InBev Nederland N.V., Lindeboom Bierbrouwerij B.V. en Texelse Bierbrouwerij B.V. Nederlandse Brouwers behartigt de belangen van 95% van de biermarkt in het politieke domein, richting belangenorganisaties en richting het publiek. Dit met het doel om brouwers in Nederland vrij, kostenefficiënt en verantwoord bier te laten produceren en verkopen in binnen- en buitenland.

De Koperen Tsjettel

De Koperen Tsjettel

“De Koperen Tsjettel”. De Friese vereniging van amateur bierbrouwers, in 1997 opgericht door Brabander Jan De Waal. Een kleine maar enthousiaste club van gedreven brouwers. De interesse voor speciaalbieren zit de afgelopen paar jaar flink in de lift en daarmee in overeenstemming is de geleidelijke groei die onze vereniging doormaakt.

Texelse Bierbrouwerij

Texelse Bierbrouwerij

De brouwmeesters van de Texelse Bierbrouwerij maken sinds 1999 hun bijzondere bieren. Gebrouwen met naast vakmanschap alleen duinwater, gerst en tarwe van het eiland zelf, hop en een giststam die alleen op Texel te vinden is. Dat maakt al hun speciaalbieren tot een puur product van Texel.

Workshops

Lekker een biertje uit een koud flesje, maar wat nou als het je eigen gebrouwen biertje was? Bier brouwen kun je redelijk gemakkelijk zelf. Alles wat je wilt weten over bier brouwen tref je op onderstaande handige websites!

cullinaircentrum

Culinair Centrum

Culinair Centrum is de naam van de kookstudio achter deze website. Je kunt hier meerdere workshops volgen, zoals een kookcursus, high tea workshop, Thais koken, Italiaans, BBQ workshop, Tapas workshop maar ook koken met bier. Je kunt hierbij kiezen uit een kookworkshop met bier of een bierproeverij met diner.

Workshop bier brouwen

Workshop bier brouwen is een website van de Bierpionier. Zij organiseren workshops voor de bierliefhebbers. Je leert er de basisprincipes van het bierbrouwen en je maakt samen met vrienden, collega’s of teamgenoten je eigen speciaal bier. Veel proeven is natuurlijk ook een onderdeel van deze workshop.

bierbrouwworkshop

Bier brouw workshop

Bij de Belgische bierbrouwworkshop leer je hoe je zelf bier van dubbele gisting maakt met eenvoudig huis-, tuin- en keukengerei en biologische ingrediënten, zonder toevoeging van chemische producten. Na het volgen van de workshop zou je in staat moeten zijn om zelf thuis aan de slag te gaan. Mocht je toch nog vragen hebben als je effectief begint te brouwen, dan kun je beroep doen op de helpdesk. De bierbrouwworkshop komt ook aan huis of in je bedrijf, of je kunt iemand een workshop kado doen door een bon te bestellen.

Boerengolfenspijk

Boerengoed Enspijk

Boerengoed Enspijk is een evenementen organisatie die deze website heeft opgezet om bezoekers te kunnen informeren over hun arrangementen en deze tevens ook online te kunnen laten bestellen. Zo ook kun je een workshop bier brouwen doen met een groep van minimaal 15 personen. Er wordt je dan uitgelegd en je gaat zelf ondervinden hoe bier wordt gebrouwen, hoe bier smaakt en hoe je jouw eigen bier brouwt.

vaghevuur width=

Proefbrouwerij Het Vaghevuur

Tijdens de brouwdag worden de brouwschorten omgedaan en gaat u het recept zelf tot leven brengen. Het is leren en werken door elkaar, kijken en kletsen en… uiteraard proeven van heerlijke bieren. Proefbrouwerij Het Vaghevuur bevindt zich, hoe kan het ook anders, onderStadsbrouwerij De Hemel. Deze prachtige brouwerij kunt u tussendoor bekijken en u zult zien dat de verschillende stappen van het brouwproces door de eeuwen heen nagenoeg hetzelfde zijn gebleven.

Bierproeven met Peter

Bierproeven met Peter

Zoekt u nog een leuke activiteit voor de sport- personeels- buurt- of andere vereniging? Wilt u met een groep vrienden eens een keer iets anders doen? Zoekt u een bijzonder leuke activiteit voor uw medewerkers? Denk dan eens aan een BIERPROEVERIJ. De gelegenheid om op een gezellige en leerzame wijze elkaar nog beter te leren kennen en waarderen. “Bierproeven met Peter” wordt verzorgd door Peter van den Hurk uit Eindhoven. Na 24 jaar de voorzitter van het Bier Keurmeesters Gilde (BKG) te zijn geweest legt Peter zich nu helemaal toe op het verzorgen van Bierproeverijen. Bierkenner Peter van den Hurk, die de proeverijen begeleidt, bezorgt met zijn bierkennis en liefde voor het bier, iedereen een leerzame, lekkere, maar ook zeker een gezellige avond. Zijn ervaring op biergebied zal elke deelnemer aan de proeverij zeker aanspreken. Hij komt met zijn passie voor bier naar u toe om met u zijn liefde voor een heerlijk glas bier te delen en u voortaan met (nog meer) liefde van uw bier te laten genieten. Lekker leerzaam en altijd gezellig

Evenementen

Jaarlijks worden er leuke bier evenementen georganiseerd. Wist je bijvoorbeeld dat er een Nederlands Kampioenschap Hobby Bierbrouwen word gehouden, of dat er evenementen zijn waarbij je de meest voorkomende bierpartijen in éé'n evenement aantreft? Hieronder zie je onze selectie van de lekkerste evenementen!

ONK Amervallei

ONK Amervallei

Onk 2016 staat voor Open Nederlands Kampioenschap Hobby Bierbrouwen. Deze website geeft je een heleboel informatie hierover en geeft je daarnaast ook de mogelijkheid om je hiervoor in te schrijven. Ook kun je lezen over de prijzen die gewonnen kunnen worden en welk bier er gekloond gaat worden.

Het Bergs Bierfestival

Het Bergs Bierfestival

Het Bergs Bierfestival is een jaarlijks festival dat georganiseerd wordt door Het Bergsche Bierbrouwer Gilde. Het Gilde wil hiermee de bezoekers in de gelegenheid stellen om kennis te maken met bekende en minder bekende (speciaal-) bieren en om de groeiende populariteit van de biercultuur te promoten. Het festival vindt op 17 september 2016 plaats in het bourgondische Bergen op Zoom.

ONK brouwen

ONK brouwen

ONK Brouwen staat voor Open Nederlands Kampioenshappen amateur bierbrouwen. Ieder jaar organiseert een vereniging of gilde het ONK. Het LABO (Landelijk AmateurBierbrouwers Overleg) houdt toezicht op het organiseren hiervan, en het BKG (BierKeurmeestersGilde) voert de keuringen uit. Deze website archiveert de uitslagen van deze kampioenschappen, maar is ook een toolset rond het organiseren hiervan.

Week van het Nederlandse Bier

Week van het Nederlandse Bier

In het platform ‘Week van het Nederlandse Bier’ zijn alle betrokken bierpartijen vertegenwoordigd. Het bestuur van de stichting bestaat uit vertegenwoordigers uit de bierbranche en initiatiefnemers van de Week van het Nederlandse Bier. Het doel van de organisatie ‘Week van het Nederlandse Bier’ is de consument te laten genieten van het Nederlandse bier. Inmiddels zijn er ruim 350 brouwerijen in Nederland die zeer uiteenlopende bieren brouwen. Speciaalbier zit in de lift en genieten van bier komt steeds meer op gelijk niveau met het genieten van bijvoorbeeld wijn en whisky, ook in gastronomisch opzicht. In de ‘Week van het Nederlandse Bier’ wordt niet alleen door middel van een landelijk festival, maar met name ook aan de hand van vele regionale en lokale activiteiten, aandacht besteed aan de diversiteit van bier.

Bier-evenementen

Bier-evenementen

Bier-evenementen, de naam zegt het misschien al, is een organisatie waar evenementen met speciaal bier centraal staan. Enkele voorbeelden hiervan zijn: bierproeverijen, bierfestivals, een kroegentocht waar in elke kroeg een ander biertje geproefd kan worden en speciale evenementen bij brouwerijen. De missie is het verbinden van bierliefhebbers. Zowel de bezoeker als de organisator van een bierevenement is tenslotte een bierliefhebber.

Speciaal bier Festival

Speciaal bier Festival

Op zondag 1 mei aanstaande vindt in hartje ’s-Hertogenbosch voor de dertiende keer het Nederlands Speciaal bier Festival plaats. De drang naar ambachtelijke, lokale en – als het even kan – biologische producten gaat ook niet aan bierland voorbij. Er is een speciaal bier trend gaande, die voorlopig niet te stoppen is. Het aantal nieuwe brouwerijen in Nederland stijgt al een tijdje explosief. Het Nederlands Speciaal bier festival biedt al deze brouwerijen een mooi podium om al hun bieren te presenteren. Het unieke aan dit festival is dat je hier de meest aantal speciaal bier brouwerijen uit Nederland staan met meer dan 200 verschillende bieren.

Rotterdamse Oogst

Rotterdamse Oogst

Rotterdamse Oogst wil de regionale voedselketen versterken door het organiseren van evenementen en marktplaatsen. Zo weinig mogelijk afstand tussen boer en bord, tussen maker en smaker, daar staan ze voor. Want wat je van dichtbij haalt, is lekker!

Magazines

Natuurlijk zijn er ook echte bier magazines, zo kun je magazine bestellen wat ieder kwartaal jou op de hoogte houd van al het lekkere biernieuws. De beste magazines hebben we uitgewerkt in onderstaande lijst!

Bier Magazine

Bier Magazine

Bier magazine is een website gebaseerd op het tijdschrift dat 4 maal per jaar uitgegeven wordt. Er is veel informatie op de website zelf te vinden. Een aantal voorbeelden hiervan zijn; biernieuws, de uitgaven, preview van de laatste editie en bieragenda. Inmiddels is alweer de dertigste editie van het blad te koop.

Manners

Manners

Manners is een magazine dat zich richt op de moderne man. Met als categorieën grooming manners, health manners, fashion manners en manners inspiration zul je als man niet tekort komen wat nieuwtjes betreft. De pagina die geschreven is over bier voor de echte bierliefhebbers is er een waar je veel inspiratie uit kunt halen.

Verpakken Magazine

Verpakken Magazine

Verpakken is een magazine dat zich, zoals de naam al zegt, richt op verpakkingen. Een verpakking van een flesje bier kan daarbij niet missen. Je kunt op deze website lezen over alle soorten oude maar ook hedendaagse verpakkingen. Je kunt kiezen of je het laatste nieuws over verpakkingen wilt lezen over design, dranken, food of over de NL Packaging Awards. Het magazine is voornamelijk bedoeld voor marketeers, designers en brandmanagers.

De Ingenieur

De Ingenieur

De Ingenieur is een techniek tijdschrift dat iedere maand uitgebracht wordt. Je vindt ontzettend veel nieuwtjes op hun overzichtelijke website. Daarnaast vindt je er het dossier met artikelen, een agenda met evenementen, Engineering Works en de oudere uitgaven van het blad waar bij vermeld staat welke onderwerpen erin zijn besproken.

Toerisme

Ja, het bestaat! Een bierweekend, of een bier bezichting plannen is zo geregeld.. Je eigen biertje brouwen in Belgie, of in Nederland de lekkerste bierproeverijen bezoeken. Plan jouw uitje met onderstaande aanraders!

België Toerisme

België Toerisme

België Toerisme is een website waar je terecht kunt voor alle mogelijke uitstapjes die je maar wilt maken in België. Je kunt de regio of specifieke stad selecteren en alle evenementen en uitstapjes worden je getoond. Zo kun je zoeken op Brussel, Ardennen, Fietsen in Wallonië, Waalde steden en meer. Wanneer je geïnteresseerd bent in bier brouwen kun je lezen over een gehele pagina die daaraan gewijd is.

Historisch Delfts Haven Rotterdam

Historisch Delfts Haven Rotterdam

Historisch Delftshaven Rotterdam is een toeristische website die gaat over eten & drinken, uitgaan, stadswandelingen en kunst & cultuur. Zo vindt je bij eten & drinken een aantal restaurants, stadsbrouwerijen en eetcafés waar je een hapje kunt gaan eten maar natuurlijk ook een heerlijk biertje kunt proeven.

Gidsenkring Brugge

Gidsenkring Brugge

Gidenkring Brugge is een website die onderdeel is van de website www.hellobruges.com. Gidsenkring Brugge vzw biedt aan Bruggelingen en bezoekers van Brugge en wijde omtrek Hello Bruges. Hello Bruges gaat niet over sociale media, over virtuele kennismaking of over een app, maar over reële contacten van mens tot mens. Mensen die Brugge willen ontdekken in al zijn gelaagdheden. Mensen die de Bruggeling willen ontmoeten. Mensen die de stad van binnenuit willen voelen en kennen.

Dagje Weg

Dagje Weg

Dagje Weg is een toeristische website voor mensen die graag een uitstapje willen doen. Je kunt kiezen uit talloze activiteiten, zoals tickets, natuur, schaatsen & skiën, arrangementen, indoor, outdoor, dierentuin, pretpark, actief uitje, museum, cultuur, sauna, health & beauty, kinderen, gezin, jongeren, uit met je partner, actief 50+, vriendinnen dag, familiedag, groepen en bedrijfsuitje. Wanneer je kiest voor een uitje naar Historisch Museum Hengelo kun je een bier expositie gaan bekijken.